Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΘεατροΘεραπεια

Το θέατρο ειναι αδιαμφισβήτητα ενα απο τα ωραιότερα είδη τέχνης.Και το δικό μου αγαπημένο.Δεν ειναι τυχαίο εξάλλου που οι Αρχαίοι  το τιμούσαν ιδιαίτερα και το είχαν ένταξη στην καθημερινή τους ζωή.Λιγο πολλοί όλοι μας γνωρίζουμε την σημασία που έχει για την καλλιέργεια της ψυχής.
Σημερα όμως θα μιληςω για την αξία της Δραματοθεραπειας.Αποτελει ενα νέο σχετικά τρόπο να εκφράσουμε συναισθήματα (όπως άλλωστε έχω μιλήσει και σε αλλα άρθρα για αυτο)να μεταμορφωθουμε σε κατι διαφορετικό,να απαλλαχθουμε απο ανασφαλείες.Θεωρειται μια πιο εναλλακτική μέθοδος ψυχοθεραπείας και για να λέμε την αλήθεια ειναι πιο διασκεδαστικό!Η θεραπεία της Τέχνης χρησιμοποιείται απο πολλά Κέντρα Ψυχικής Υγείας και βοηθά ακόμα και κλινικές περιπτώσεις ασθενών.Μεγαλη η συμβολή ανεξαρτήτως ηλικίας.Ας σκεφτούμε κιόλας ότι ίσως ειναι περισσότερο απενοχοποιημένο απο την ψυχοθεραπεία (που κακώς κατ'εμε θεωρείται απο μερικούς,αν και όλο και περισσότεροι οφείλω να τονίσω ότι προστρέχουν σε αυτήν.)
Θα τελειώσω το άρθρο μου με κατι πολύ αξιόλογο που είπε ο δάσκαλος και μεγάλος σκηνοθέτης Peter Brook «Τα φύλλα σαν πέσουν δεν ξαναφυτρώνουν, τα ρολόγια ποτέ δεν γυρίζουν πίσω, δεν μπορούμε ποτέ, να έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Όμως, στο θέατρο η σκηνή σκουπίζετε κι είναι καθαρή κάθε φορά.»

4 σχόλια:

  1. Ακομα μια υπεροχη δημοσίευση και ποσο βιωματική...❤️Well done my girl!!εννοειται 'κλεβω' τα λογια του Brook.τα αγαπησα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πόσο σημαντικό είναι φαίνεται ακόμη και απο το οτι χρησιμοποιείτε σε ορισμένες φυλακές ως μέσο για την ένταξη των κρατουμένων ξανά στην κοινωνία. 👍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρά πολύ σημαντικό!! Αποδεικνύει τη δύναμη της αρωγής της .

      Διαγραφή